reth_limani_old.jpg
 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER +
13/10/05

Στοιχεία Προγράμματος: 1608

Ανάπτυξη αγροτουρισμού (επισκέψιμα αγροκτήματα με πρόβλεψη υποδομής διανυκτέρευσης
Δράση: 1.2.1.3
Περιγραφή: Η δράση αυτή περιλαμβάνει την δημιουργία νέων, βελτίωση ή/και επέκταση υφιστάμενων αγροκτημάτων, με υποδομή διανυκτέρευσης Η έκταση που θα δημιουργηθεί το αγρόκτημα θα πρέπει να είναι καλλιεργούμενη και μεγαλύτερη των 20 στρεμμάτων και προβλέπεται υποχρεωτικά η κατασκευή ή βελτίωση υποδομών διανυκτέρευσης αλλά ταυτόχρονα μπορούν να ενταχθούν δράσεις που αφορούν π.χ υποδομές εστίασης, αναψυχής, βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, η τυποποίηση γεωργικών προϊόντων στα πλαίσια της καθετοποίησης της παραγωγής του αγροκτήματος και η πώληση τους στο αγρόκτημα, χώροι γευσιγνωσίας και επιδεικτικής παρασκευής, προβλέπεται επίσης η δημιουργία μουσειακών χώρων με στόχο την ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς κλ.π .
Προτεραιότητα θα δοθεί σε αγροκτήματα στα οποία παρέχονται ολοκληρωμένου χαρακτήρα υπηρεσίες και δραστηριότητες στους επισκέπτες όπως διαμονή, εστίαση, αναψυχή, ο επισκέπτης να μπορεί να συμμετάσχει στις αγροτικές εργασίες και να εξοικειωθεί με αυτές (αμπελουργικές, μελισσοκομικές, κτηνοτροφικές, χειροτεχνικές κ.α.), καθώς και να καταναλώσει τα προϊόντα του αγροκτήματος, να έρθει σε επαφή με την φύση και τις αναψυχικές δυνατότητες της ,να προβάλλεται η πολιτιστική και αγροτική κληρονομιά , να υποστηρίζονται επίσης πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις , να οργανώνονται επισκέψεις και εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή (πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία κ.λ.π).Επίσης σημαντικά θεωρούνται τα αγροκτήματα που έχουν αναπτύξει ή προβλέπεται να αναπτύξουν αξιόλογες σε ποιότητα και ποικιλία αγροτικές δραστηριότητες (καλλιέργειες γεωργικών προϊόντων ,κτηνοτροφία κ.λ.π)

Πρόγραμμα: Κ.Π. LEADER+

Αποδέκτες:
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
29/9/2005-28/11/2005
Προκήρυξη σε περισσότερους κύκλους. Ενεργός κύκλος: 2.


Περιοχή εφαρμογής:
ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ


Η περιοχή εφαρμογής της δράσης αφορά την "καθαρή" περιοχή Leader+ του Ο.Α.ΔΥ.Κ οι οποίες είναι :

ΔΗΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
ΔΔ: ΑΔΕΛΕ (Μ), ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Μ), ΠΗΓΗΣ (Μ), ΧΑΜΑΛΕΥΡΙΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΠΑΙΩΝ
ΔΔ: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (Ο), ΒΙΛΑΝΔΡΕΔΟΥ (Ο), ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (Ο), ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΥ (Ο), ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΩΝ (Ο)
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ
ΔΔ: ΑΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟΥ (Ο), ΓΕΡΑΝΙΟΥ (Ο), ΖΟΥΡΙΔΙΟΥ (Ο), ΚΑΤΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟΥ (Ο), ΜΑΛΑΚΙΩΝ (Ο), ΜΟΥΝΤΡΟΥ (Ο), ΣΑΪΤΟΥΡΩΝ (Ο), ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Μ), ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ (Μ), ΓΩΝΙΑΣ (Μ), ΚΑΛΟΝΥΚΤΟΥ (Μ), ΠΡΙΝΕ (Μ), ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ (Μ), ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΙΑΝΩΝ ΜΕΤΟΧΙΩΝ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΔ: ΓΟΥΛΕΔΙΑΝΩΝ (Ο), ΚΑΡΕΣ (Ο), ΚΟΥΜΩΝ (Ο), ΜΑΡΟΥΛΑ (Ο), ΟΡΟΥΣ (Ο), ΠΡΑΣΙΩΝ (Ο), ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙΟΥ (Ο), ΣΕΛΛΙΟΥ (Ο), ΧΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (Ο), ΑΡΜΕΝΩΝ (Μ), ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑ
ΔΔ: ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ (Ο), ΑΣΩΜΑΤΟΥ (Ο), ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ (Ο), ΣΕΛΛΙΩΝ (Ο), ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Μ), ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΩΝ (Μ), ΚΟΞΑΡΕΣ (Μ), ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ (Μ), ΜΑΡΙΟΥ (Μ), ΜΥΡΘΙΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΑΡΜΕΝΩΝ
ΔΔ: ΚΑΡΩΝ (Ο), ΡΑΜΝΗΣ (Ο), ΜΑΧΑΙΡΩΝ (Μ), ΣΤΥΛΟΥ (Μ), ΒΑΜΟΥ ΒΑΜΟΥ (Μ), ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Μ), ΚΑΪΝΑΣ (Μ), ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Μ), ΚΕΦΑΛΑ (Μ), ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (Μ), ΞΗΡΟΣΤΕΡΝΙΟΥ (Μ), ΠΛΑΚΑΣ (Μ), ΣΕΛΛΙΩΝ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
ΔΔ: ΑΝΩΣΚΕΛΗΣ (Ο), ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ (Ο), ΚΑΚΟΠΕΤΡΟΥ (Ο), ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (Ο), ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ (Ο), ΝΕΡΙΑΝΩΝ (Μ), ΠΟΛΕΜΑΡΧΙΟΥ (Μ), ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΔΔ: ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ (Ο), ΚΟΥΡΝΑ (Ο), ΦΥΛΑΚΗΣ (Ο), ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΕΩΣ (Μ), ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΙΟΥ (Μ)ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
ΔΔ: ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ (Μ, εκτός του οικισμό Σκονίζο που είναι Ο), ΨΑΘΟΓΙΑΝΝΟΥ (Ο),
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ
ΔΔ: ΔΡΑΚΟΝΑΣ (Ο), ΚΑΜΠΩΝ (Ο), ΠΑΠΠΑΔΙΑΝΩΝ (Ο), ΠΛΑΤΥΒΟΛΑΣ (Ο), ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΩΝ (Μ), ΜΑΛΑΞΗΣ (Μ)
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΟΥ ΓΑΥΔΟΥ ΓΑΥΔΟΥ (Ο)
ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
ΔΔ: ΑΦΡΑΤΩΝ (Ο), ΓΛΩΣΣΗΣ (Ο), ΔΕΛΙΑΝΩΝ (Ο), ΖΥΜΠΡΑΓΟΥ (Ο), ΚΑΡΩΝ (Ο), ΠΑΝΕΘΗΜΟΥ (Ο), ΡΑΒΔΟΥΧΑΣ (Ο), ΡΟΔΩΠΟΥ (Ο), ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Μ), ΒΟΥΒΩΝ (Μ), ΔΡΑΚΟΝΑΣ (Μ), ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (Μ), ΚΑΛΥΔΟΝΙΑΣ (Μ), ΝΟΧΙΩΝ (Μ), ΣΠΗΛΙΑΣ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ
ΔΔ: ΑΛΙΚΑΜΠΟΥ (Ο), ΒΑΦΕ (Ο), ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΥ (Ο), ΒΡΥΣΩΝ (Μ), ΜΑΖΗΣ (Μ), ΝΙΠΟΥΣ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΔΔ: ΖΟΥΝΑΚΙΟΥ (Ο), ΚΟΝΤΟΜΑΡΙΟΥ (Ο), ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ (Ο), ΜΑΝΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (Ο), ΝΤΕΡΕ (Ο), ΞΑΜΟΥΔΟΧΩΡΙΟΥ (Μ)
ΣΙΡΙΛΙΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΦΡΕ
ΔΔ: ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ (Ο), ΠΕΜΟΝΙΩΝ (Ο), ΤΖΙΤΖΙΦΕ (Ο), ΦΡΕ (Ο), ΠΑΙΔΟΧΩΡΙΟΥ (Μ)


Όροι και προϋποθέσεις:
Προωθούνται κυρίως καινοτόμα-πρωτοποριακά επενδυτικά σχέδια
Η έκταση που θα δημιουργηθεί το αγρόκτημα θα πρέπει να είναι καλλιεργούμενη και μεγαλύτερη των 20 στρεμμάτων
Το χρονικό περιθώριο υλοποίησης είναι 2000-2008 (τελική ημερομηνία πληρωμών).
Το μέγιστο ύψος επιλέξιμου συνολικού προϋπολογισμού ανά επένδυση ανέρχεται, κατά κανόνα, μέχρι 440.000 ΕΥΡΩ. Είναι δυνατόν το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου να υπερβαίνει το όριο των 440.000 ευρώ , αλλά το συνολικό ποσό της επιδότησης υπολογίζεται με βάση το ποσό των 440.000 ευρώ
Τα άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Τ.Δ., της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER + (Επίπεδο Λήψης Αποφάσεων), της Υπηρεσιακής Δομής της Ο.Τ.Δ. των επιτροπών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων και εξέτασης σχετικών ενστάσεων δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επενδύσεις του Τοπικού Προγράμματος, οι ίδιοι, οι σύζυγοι καθώς και οι συγγενείς α΄ βαθμού ή μέσω παρένθετων φυσικών ή νομικών προσώπων.
Για την αποφυγή συσσώρευσης των πόρων τα επενδυτικά σχέδια που ο ίδιος τελικός αποδέκτης (ή και φυσικό ή νομικό παρένθετο πρόσωπο αυτού ή και νομικό πρόσωπο, στο οποίο αυτός μετέχει) μπορεί να υλοποιήσει είτε στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, είτε σε διαφορετικές δράσεις του προγράμματος δεν μπορούν συνολικά να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 440.000 ευρώ(επιλέξιμος προϋπολογισμός).
Δεν επιτρέπεται η κατάτμηση επενδυτικού σχεδίου καθώς και οι περιπτώσεις ένταξης σε άλλα προγράμματα διαφορετικού ή συμπληρωματικού φυσικού αντικειμένου της ίδιας επένδυσης
Για τις επενδύσεις αγροτικού τουρισμού πρέπει να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις της ΚΥΑ 471/2002


Τι χρηματοδοτείται:
Η δράση αυτή περιλαμβάνει την δημιουργία νέων, βελτίωση ή/και επέκταση υφιστάμενων αγροκτημάτων, με υποδομή διανυκτέρευσης , με επιλέξιμες δαπάνες όπως περιγράφονται κατωτέρω.


Είδος ενίσχυσης:
Είδος και κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών:

δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
αγορά και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού συμπεριλαμβανόμενων telex, fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, συστημάτων ασφάλειας εγκαταστάσεων κ.λ.π.
διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
επέκταση και βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, του περιβάλλοντα χώρου, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού.
βελτίωση της προσπελασιμότητας-σύνδεσης των επενδύσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με μικρές παρεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου πρόσβασης (πλακοστρώσεις, μικρά τεχνικά κ.λ.π.) καθώς και τα λοιπά έργα βασικής υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση). Οι δαπάνες των έργων υποδομής δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 15% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης, ενώ όταν η επένδυση περιλαμβάνει ένα έργο βασικής υποδομής μόνο το κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10%.
εκπόνηση μελετών και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, όπως η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, οι δαπάνες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, δαπάνες επιβλέψεων, επιμετρήσεων κ.λ.π. Οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 12% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης.
αγορά ειδικού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του εναλλακτικού και ειδικού τουρισμού, όπως κατασκηνωτικού, αθλητικού, ορειβατικού, φυσιολατρικού (π.χ. εκτροφείου αρπακτικών πουλιών), ιαματικού, ορεινής ποδηλασίας, rafting, κανό καγιάκ, καταδυτικού, ιππασίας (συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς των ίππων), τοξοβολίας, πλωτής περιήγησης (συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ειδικών προδιαγραφών επαγγελματικού πλωτού μέσου και εξοπλισμού ασφαλούς πλοήγησης, δυναμικότητας μεταφοράς κατ΄ ελάχιστο 15 και κατά μέγιστο 30 επιβατών), καθώς και την αγορά εξοπλισμού ομάδων διάσωσης.
αγορά επαγγελματικών οχημάτων παντός εδάφους και με ειδικές προδιαγραφές που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη επένδυση που εξυπηρετούν, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά επισκεπτών (κατ ελάχιστον 7 θέσεις επιβατών) ή για εξυπηρέτηση επιχειρήσεων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μόνο σε περιπτώσεις που τεκμηριώνεται πλήρως η αναγκαιότητα του εξοπλισμού αυτού (δυσκολία προσπελασιμότητας σε αγροτουριστικό κατάλυμα, οργανωμένες περιηγήσεις σε δύσβατες περιοχές, μεταφορά ειδικού εξοπλισμού κλπ) και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Υ.Δ. : Ε.Π. Κ.Π. LEADER +
δημιουργία χώρου προβολής τοπικών προϊόντων (εκτός γεωργικών) σε εγκαταστάσεις καταλυμάτων, χώρων εστίασης κ.λ.π.
σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών και πληροφοριακών εντύπων και αφισών, καθώς και σχετικού ηλεκτρονικού υλικού (cd κ.λ.π.).
καταχωρήσεις σε έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα πλαίσια των τοπικών κέντρων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
δημιουργία ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων.
εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (ISO και HACCP)
Την αγορά εξοπλισμού αναψυχής (τηλεοράσεις, video, DVD κ.λπ.) για τις υποδομές διανυκτέρευσης καθώς και για λοιπές επενδύσεις στην περίπτωση που τεκμηριώνεται πλήρως από τη δραστηριότητά τους
Για τα αγροκτήματα με υποδομή διανυκτέρευσης, εκτός των ανωτέρω, επιλέξιμες είναι και οι ακόλουθες κατηγορίες δαπανών που αφορούν:

Την περιορισμένης έκτασης συμπλήρωση και βελτίωση του φυτικού κεφαλαίου.
Την πρώτη αγορά ζώων.
Έγγειες βελτιώσεις και εξασφάλιση αρδευτικού ύδατος για τις ανάγκες του αγροκτήματος (γεώτρηση σε απόλυτα αιτιολογημένες περιπτώσεις, μικρές λιμνοδεξαμενές, συστήματα άρδευσης κ.λ.π.).
Εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την καθετοποίηση της παραγωγής του αγροκτήματος
Την αγορά ειδικών επαγγελματικών μέσων μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών εντός του αγροκτήματος (π.χ. ανυψωτικά μηχανήματα κ.λ.π.) στην περίπτωση που η χρήση τους είναι πλήρως αιτιολογημένη.
Επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και καλής διαβίωσης των ζώων.
Τη δημιουργία χώρου προβολής των προϊόντων του αγροκτήματος.
Τη δημιουργία μουσειακού χώρου για έκθεση μηχανημάτων, εργαλείων και τεχνικών με στόχο την ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης κατ΄ εξαίρεση της αγοράς παλαιού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου στόχου.


Ύψος ενίσχυσης
Το μέγιστο ύψος επιλέξιμου συνολικού προϋπολογισμού ανά επένδυση ανέρχεται, κατά κανόνα, μέχρι 440.000 ΕΥΡΩ. Είναι δυνατόν το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου να υπερβαίνει το όριο των 440.000 ευρώ, αλλά το συνολικό ποσό της επιδότησης υπολογίζεται με βάση το ποσό των 440.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης που είναι 55% για την συγκεκριμένη περιοχή.

 

Προϋπολογισμός:
Διαθέσιμος προϋπολογισμός για την δράση: 456.000,00 ευρώ


Αρμόδιος Φορέας
Επωνυμία: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΟΑΔΥΚ Α.Ε.)

Ιστοσελίδα: http://www.oadyk.gr

Διεύθυνση της ιστοσελίδας που δημοσιεύεται η προκήρυξη: http://www.oadyk.gr/content/view/41/51/

Πληροφορίες
Επωνυμία: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΟΑΔΥΚ Α.Ε.)

--------------------------------------------------------------------------------

Χειριστής: Μηλιδάκης Ευστράτιος

--------------------------------------------------------------------------------

Διεύθυνση: Κριάρη 40 & Πλατεία1866 73 135 Χανιά

--------------------------------------------------------------------------------

Τηλέφωνο: 28210 95331

--------------------------------------------------------------------------------

Email: oadyk@oadyk.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Ιστοσελίδα χειριστή: http://www.oadyk.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται:
1) στην έδρα της Ο.Τ.Δ.: Πλατεία 1866 & Κριάρη Χανιά Κρήτης 73100, (5ος όροφος-Πρωτόκολλο), είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά, υπόψη κου Στέλιου Σηφοδασκαλάκη,
2) στο παράρτημα Ρεθύμνου του Ο.Α.ΔΥ.Κ., Μ. Πορτάλιου 5-7, είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη επιστολή, υπόψη κας Κεφαλογιάννη Ιωάννας.
Ισχύουσες είναι μόνο οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Ο.Τ.Δ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής επενδυτικών προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για το περιεχόμενο της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από :
1) την Ο.Τ.Δ στα Χανιά, στο τηλέφωνο 28210-98394 ή επιτόπου Πλατεία 1866 & Κριάρη. Υπεύθυνοι: κα Πιταριδάκη Μαρία, κος Δουλαβεράκης Νικόλαος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
2) στο Ρέθυμνο, στο τηλέφωνο 28310-27501 ή 53776 ή επιτόπου Μ. Πορτάλιου 5-7.
Υπεύθυνοι: κος Νοδαράκης Γεώργιος, κα Κεφαλογιάννη Ιωάννα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Στοιχεία Προγράμματος: 1609


Τοπικά κέντρα οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού
Δράση: 1.2.1.5
Περιγραφή: Σκοποί και δραστηριότητες του κέντρου μπορούν να είναι:

ο σχεδιασμός, η προβολή και η προώθηση τουριστικών πακέτων.
η συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και τις τουριστικές επιχειρήσεις των Ν. Χανίων και Ρεθύμνης που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού για το σχεδιασμό, συντονισμό και την από κοινού ανάληψη δράσεων πληροφόρησης, προβολής και προώθησης.
η συνεργασία και η συμμετοχή σε διατοπικά, εθνικά και διακρατικά δίκτυα με φορείς που ασχολούνται με συναφείς δράσεις.
η οργάνωση εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες κ.λπ) για τον αγροτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
η εκπόνηση ειδικών μελετών και ερευνών σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και του θεματικού τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος.
η προβολή και προώθηση των τουριστικών πόρων και προιόντων
η διοργάνωση ειδικών τοπικών εκδηλώσεων για τους τουρίστες.


Πρόγραμμα: Κ.Π. LEADER+

Αποδέκτες:
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα καθώς και συλλογικοί φορείς


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
29/9/2005-28/11/2005
Προκήρυξη σε περισσότερους κύκλους. Ενεργός κύκλος: 2.

 


Περιοχή εφαρμογής:
ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ


Η περιοχή εφαρμογής της δράσης αφορά την "καθαρή" περιοχή Leader+ του Ο.Α.ΔΥ.Κ οι οποίες είναι :

ΔΗΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
ΔΔ: ΑΔΕΛΕ (Μ), ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Μ), ΠΗΓΗΣ (Μ), ΧΑΜΑΛΕΥΡΙΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΠΑΙΩΝ
ΔΔ: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (Ο), ΒΙΛΑΝΔΡΕΔΟΥ (Ο), ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (Ο), ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΥ (Ο), ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΩΝ (Ο)
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ
ΔΔ: ΑΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟΥ (Ο), ΓΕΡΑΝΙΟΥ (Ο), ΖΟΥΡΙΔΙΟΥ (Ο), ΚΑΤΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟΥ (Ο), ΜΑΛΑΚΙΩΝ (Ο), ΜΟΥΝΤΡΟΥ (Ο), ΣΑΪΤΟΥΡΩΝ (Ο), ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Μ), ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ (Μ), ΓΩΝΙΑΣ (Μ), ΚΑΛΟΝΥΚΤΟΥ (Μ), ΠΡΙΝΕ (Μ), ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ (Μ), ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΙΑΝΩΝ ΜΕΤΟΧΙΩΝ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΔ: ΓΟΥΛΕΔΙΑΝΩΝ (Ο), ΚΑΡΕΣ (Ο), ΚΟΥΜΩΝ (Ο), ΜΑΡΟΥΛΑ (Ο), ΟΡΟΥΣ (Ο), ΠΡΑΣΙΩΝ (Ο), ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙΟΥ (Ο), ΣΕΛΛΙΟΥ (Ο), ΧΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (Ο), ΑΡΜΕΝΩΝ (Μ), ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑ
ΔΔ: ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ (Ο), ΑΣΩΜΑΤΟΥ (Ο), ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ (Ο), ΣΕΛΛΙΩΝ (Ο), ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Μ), ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΩΝ (Μ), ΚΟΞΑΡΕΣ (Μ), ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ (Μ), ΜΑΡΙΟΥ (Μ), ΜΥΡΘΙΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΑΡΜΕΝΩΝ
ΔΔ: ΚΑΡΩΝ (Ο), ΡΑΜΝΗΣ (Ο), ΜΑΧΑΙΡΩΝ (Μ), ΣΤΥΛΟΥ (Μ), ΒΑΜΟΥ ΒΑΜΟΥ (Μ), ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Μ), ΚΑΪΝΑΣ (Μ), ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Μ), ΚΕΦΑΛΑ (Μ), ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (Μ), ΞΗΡΟΣΤΕΡΝΙΟΥ (Μ), ΠΛΑΚΑΣ (Μ), ΣΕΛΛΙΩΝ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
ΔΔ: ΑΝΩΣΚΕΛΗΣ (Ο), ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ (Ο), ΚΑΚΟΠΕΤΡΟΥ (Ο), ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (Ο), ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ (Ο), ΝΕΡΙΑΝΩΝ (Μ), ΠΟΛΕΜΑΡΧΙΟΥ (Μ), ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΔΔ: ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ (Ο), ΚΟΥΡΝΑ (Ο), ΦΥΛΑΚΗΣ (Ο), ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΕΩΣ (Μ), ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΙΟΥ (Μ)ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
ΔΔ: ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ (Μ, εκτός του οικισμό Σκονίζο που είναι Ο), ΨΑΘΟΓΙΑΝΝΟΥ (Ο),
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ
ΔΔ: ΔΡΑΚΟΝΑΣ (Ο), ΚΑΜΠΩΝ (Ο), ΠΑΠΠΑΔΙΑΝΩΝ (Ο), ΠΛΑΤΥΒΟΛΑΣ (Ο), ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΩΝ (Μ), ΜΑΛΑΞΗΣ (Μ)
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΟΥ ΓΑΥΔΟΥ ΓΑΥΔΟΥ (Ο)
ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
ΔΔ: ΑΦΡΑΤΩΝ (Ο), ΓΛΩΣΣΗΣ (Ο), ΔΕΛΙΑΝΩΝ (Ο), ΖΥΜΠΡΑΓΟΥ (Ο), ΚΑΡΩΝ (Ο), ΠΑΝΕΘΗΜΟΥ (Ο), ΡΑΒΔΟΥΧΑΣ (Ο), ΡΟΔΩΠΟΥ (Ο), ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Μ), ΒΟΥΒΩΝ (Μ), ΔΡΑΚΟΝΑΣ (Μ), ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (Μ), ΚΑΛΥΔΟΝΙΑΣ (Μ), ΝΟΧΙΩΝ (Μ), ΣΠΗΛΙΑΣ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ
ΔΔ: ΑΛΙΚΑΜΠΟΥ (Ο), ΒΑΦΕ (Ο), ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΥ (Ο), ΒΡΥΣΩΝ (Μ), ΜΑΖΗΣ (Μ), ΝΙΠΟΥΣ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΔΔ: ΖΟΥΝΑΚΙΟΥ (Ο), ΚΟΝΤΟΜΑΡΙΟΥ (Ο), ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ (Ο), ΜΑΝΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (Ο), ΝΤΕΡΕ (Ο), ΞΑΜΟΥΔΟΧΩΡΙΟΥ (Μ)
ΣΙΡΙΛΙΟΥ (Μ)
ΔΗΜΟΣ ΦΡΕ
ΔΔ: ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ (Ο), ΠΕΜΟΝΙΩΝ (Ο), ΤΖΙΤΖΙΦΕ (Ο), ΦΡΕ (Ο), ΠΑΙΔΟΧΩΡΙΟΥ (Μ)

Δείτε τους σχετικούς χάρτες:
Χάρτης περιοχής παρέμβασης Ο.Α.ΔΥ.Κ


Όροι και προϋποθέσεις:
Προωθούνται κυρίως καινοτόμα-πρωτοποριακά επενδυτικά σχέδια
Το χρονικό περιθώριο υλοποίησης είναι 2000-2008 (τελική ημερομηνία πληρωμών).
Το μέγιστο ύψος επιλέξιμου συνολικού προϋπολογισμού ανά επένδυση ανέρχεται, κατά κανόνα, μέχρι 440.000 ΕΥΡΩ. Είναι δυνατόν το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου να υπερβαίνει το όριο των 440.000 ευρώ, αλλά το συνολικό ποσό της επιδότησης υπολογίζεται με βάση το ποσό των 440.000 ευρώ
Τα άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Τ.Δ., της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER + (Επίπεδο Λήψης Αποφάσεων), της Υπηρεσιακής Δομής της Ο.Τ.Δ. των επιτροπών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων και εξέτασης σχετικών ενστάσεων δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επενδύσεις του Τοπικού Προγράμματος, οι ίδιοι, οι σύζυγοι καθώς και οι συγγενείς α΄ βαθμού ή μέσω παρένθετων φυσικών ή νομικών προσώπων.
Για την αποφυγή συσσώρευσης των πόρων τα επενδυτικά σχέδια που ο ίδιος τελικός αποδέκτης (ή και φυσικό ή νομικό παρένθετο πρόσωπο αυτού ή και νομικό πρόσωπο, στο οποίο αυτός μετέχει) μπορεί να υλοποιήσει είτε στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, είτε σε διαφορετικές δράσεις του προγράμματος δεν μπορούν συνολικά να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 440.000 ευρώ(επιλέξιμος προϋπολογισμός).
Δεν επιτρέπεται η κατάτμηση επενδυτικού σχεδίου καθώς και οι περιπτώσεις ένταξης σε άλλα προγράμματα διαφορετικού ή συμπληρωματικού φυσικού αντικειμένου της ίδιας επένδυσης


Τι χρηματοδοτείται:
Χηματοδοτείται η δημιουργία τοπικού/ων κέντρων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης του αγροτικού τουρισμού αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος.


Είδος ενίσχυσης:
Είδος και κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών:

δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
αγορά και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού συμπεριλαμβανόμενων telex, fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, συστημάτων ασφάλειας εγκαταστάσεων κ.λ.π.
διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
επέκταση και βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, του περιβάλλοντα χώρου, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού.
βελτίωση της προσπελασιμότητας-σύνδεσης των επενδύσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με μικρές παρεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου πρόσβασης (πλακοστρώσεις, μικρά τεχνικά κ.λ.π.) καθώς και τα λοιπά έργα βασικής υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση). Οι δαπάνες των έργων υποδομής δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 15% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης, ενώ όταν η επένδυση περιλαμβάνει ένα έργο βασικής υποδομής μόνο το κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10%.
Οι δαπάνες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, δαπάνες επιβλέψεων, επιμετρήσεων κ.λ.π. Οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 12% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης.
σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών και πληροφοριακών εντύπων και αφισών, καθώς και σχετικού ηλεκτρονικού υλικού (cd κ.λ.π.).
καταχωρήσεις σε έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα πλαίσια των τοπικών κέντρων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
δημιουργία ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων.

Ύψος ενίσχυσης
Το μέγιστο ύψος επιλέξιμου συνολικού προϋπολογισμού ανά επένδυση ανέρχεται, κατά κανόνα, μέχρι 440.000 ΕΥΡΩ. Είναι δυνατόν το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου να υπερβαίνει το όριο των 440.000 ευρώ , αλλά το συνολικό ποσό της επιδότησης υπολογίζεται με βάση το ποσό των 440.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης που είναι 55% για την συγκεκριμένη περιοχή.


Προϋπολογισμός:
Διαθέσιμος προϋπολογισμός για την δράση: 456.000,00 ευρώ


Αρμόδιος Φορέας
Επωνυμία: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΟΑΔΥΚ Α.Ε.)

Ιστοσελίδα: http://www.oadyk.gr

Διεύθυνση της ιστοσελίδας που δημοσιεύεται η προκήρυξη: http://www.oadyk.gr/content/view/41/51/

Πληροφορίες
Επωνυμία: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΟΑΔΥΚ Α.Ε.)

--------------------------------------------------------------------------------

Χειριστής: Μηλιδάκης Ευστράτιος

--------------------------------------------------------------------------------

Διεύθυνση: Κριάρη 40 & Πλατεία1866 73 135 Χανιά

--------------------------------------------------------------------------------

Τηλέφωνο: 28210 95331

--------------------------------------------------------------------------------

Email: oadyk@oadyk.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Ιστοσελίδα χειριστή: http://www.oadyk.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται:
1) στην έδρα της Ο.Τ.Δ.: Πλατεία 1866 & Κριάρη Χανιά Κρήτης 73100, (5ος όροφος-Πρωτόκολλο), είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά, υπόψη κου Στέλιου Σηφοδασκαλάκη,
2) στο παράρτημα Ρεθύμνου του Ο.Α.ΔΥ.Κ., Μ. Πορτάλιου 5-7, είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη επιστολή, υπόψη κας Κεφαλογιάννη Ιωάννας.
Ισχύουσες είναι μόνο οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Ο.Τ.Δ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής επενδυτικών προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για το περιεχόμενο της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από :
1) την Ο.Τ.Δ στα Χανιά, στο τηλέφωνο 28210-98394 ή επιτόπου Πλατεία 1866 & Κριάρη. Υπεύθυνοι: κα Πιταριδάκη Μαρία, κος Δουλαβεράκης Νικόλαος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
2) στο Ρέθυμνο, στο τηλέφωνο 28310-27501 ή 53776 ή επιτόπου Μ. Πορτάλιου 5-7.
Υπεύθυνοι: κος Νοδαράκης Γεώργιος, κα Κεφαλογιάννη Ιωάννα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


 

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες